Prijava

Prijavite se sa Vašim nalogom

Korisničko ime
Lozinka
Upamti me

Sadnice Borovnice

borovnice
Cena za borovnice 600 din/kom
dvogodišnja sadnica

Borovnica je nekada bila jako retka biljka poreklom iz Severne Amerike koju su koristili Indijanci stotinama godina unazad. Ona je danas popularna zbog bogatstva antioksidantima koje sadrži. Antioksidansi su od suštinske važnosti za zdravlje i u borbi protiv slobodnih radikala koji mogu oštetiti ćelijske strukture, kao i DNK. Preporučuje se da se jedu sveže jer su tada najhranljivije i najlekovitije.


Saveti

1. Borovnicama je preporučeno kiselo zemljište, što ograničava mesta gde mogu rasti. PH zemljišta 4.2 do 5.2 je odličan (ph 7.0 je neutralan). Zemljište gde je pH ispod ove preporučene kiselosti, npr. 6 pH biljka će imat poteškoće za razvoj.

2. Zemljišta koja imaju pH vrednost između 5.5 i 6.0 se treba zakiseliti uz pomoć sumpora, jednu do dve godine pre sadnje borovnica.

3. Borovnice mogu opstati i na delimično osenčenim zemljištima, ali se ipak preporučuje celodnevna izloženost suncu da bi ukus plodova bio najbolji i da bi se dobio bolji prinos. Borovnice koje rastu u senci sunca biće visoke, duge i tanke, neproduktivne, kreiraće žbun koji nije lep na izgled i koji neće biti otporan na težinu snežnog pokrivača.

4. Posadite dve ili više sorti iako su borovnice samooplodive. Dve ili više sorti će doprineti boljem prinosu a posadite na rastojanju od 3 do 5 metara jedne od druge.

Sorte koje su se pokazale jako dobro na otvorenom polju , a koje imaju i odličan ukus ploda za svežu upotrebu su: Bluecrop, Duke, Spartan, Liberty, Draper.

TABELA SORTI BOROVNICA

PORUČITE SADNICE NA TELEFON 026/4-150-150 

www.superior-seeds.co.rs

Download Full Premium themes - Chech Here

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365.ro