Prijava

Prijavite se sa Vašim nalogom

Korisničko ime
Lozinka
Upamti me

Sadnice Goji

Goji BerryCena za godži 200 din/kom
jednogodišnja sadnica

Godži bobice (Goji berry) se nalaze na prvom mestu ORAC lestvice (Oxygen Radical Absorbance Capacity). To je lestvica po kojoj se mere antioksidacijska svojstva hrane. Što je položaj na lestvici viši, hrana ima veću sposobnost da uništi slobodne radikale koji, ako su slobodni i ako dolazi do njihovog gomilanja, narušavaju zdravlje, ubrzavaju proces starenja, a time postajemo podložniji nizu degenerativnih promena.

Kada se jednom posadi godži se lako održava i brzo raste. Prima se skoro u svakom tipu zemljišta: peskovitim, ilovači, glinastoj zemlji ili u kombinaciji sve tri. Čak i ova zemljišta loše strukture će imati dovoljno hranljive materije u kome će godži moći da raste. Naravno bolji kvaliteta zemljišta će omogućiti dobro cvetanje i zrenje plodova. Godžiju odgovaraju suvlja zemljišta, jer mu vlaga ne prija previše. Koren godžija je jako razvijen koji kad se jednom primi on postane visoko tolerantan na sušu.
Godži voli puno sunca za maksimalnu proizvodnju voća, ali će rasti i na delimično sunčanim terenima.

Biljka može da preživi zimske temperature i do -40 i letnje 38, a opstaće i na 2-7 stepeni van ovog opsega temperature. Godži se može gajiti i u zatvorenim uslovima ali tada je potrebno da se obavi ručno oprašivanje. Godži raste kao žbun koji dostigne visinu do 2 metara, a dužina loze do 10 metara. Orezivanjem glavnog stabla i grana biljka će biti kraća a stablo snažnije što će omogućiti bolje cvetanje.

PORUČITE SADNICE NA TELEFON 026/4-150-150 
www.superior-seeds.co.rs

Download Full Premium themes - Chech Here

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365.ro